Izdvojeni proizvodi i događaji

Nova ulaganja iz fondova EU

Sigmat je modernizacijom poslovanja nastavio i u 2015. godini. Kontinuirano ulaganje u nove strojeve, proizvodne pogone, infrastrukturu i kadrove posebno je izraženo posljednjih godina korištenjem sredstava iz fondova Europske Unije.

Posljednji u nizu, vrijedan 403.000,00 kn sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o projektu "Modernizacije računovodstva i skladišta" započetom prošle godine u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije. Riječ je o operativnom programu "Regionalna konkurentnost 2007. - 2013., pod nazivom "Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa". Ukupni prihvatljivi troškovi Sigmata procjenjeni su na 390.625,00 kn, a dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 312.500,00 kn.

Sigmat je uložio u novi poslovni informacijski sustav koji će omogućiti značajno brži rad i olakšati donošenje odluka te modernizirati rad skladišta i tako staviti tu slavonskobrodsku firmu uz bok europskim konkurentima.

Izlazak na europsko tržište jedan je od ostvarenih ciljeva, a Sigmat sustavnim i planiranim aktivnostima želi zadržati trenutni položaj i proširiti mrežu partnera, prije svega u Njemačkoj. Nove aktivnosti pokrenute su i na tržištima Slovačke, Češke, Austrije i Mađarske.

S novom opremom, CNC strojevima, najmodernijim robotom, vlastitim sredstvima uloženim u novu proizvodnu halu, sredstvima fondova uloženim u informatizaciju te stručnim kadrom i mladim inženjerima, proizvodi namjenjeni stranim tržištima sve su zanimljiviji inozemnim kupcima i otvaraju nova vrata ovoj uspješnoj slavonskoj tvrtki.

Posted in: Novosti

Leave a comment