ZAŠTO LEMITI SA SREBRNIM LEMOVIMA?

Razlozi za što je dobro lemiti srebrnim lemovima:

Jeste li se ikad pitali zašto se upotrebljavaju srebrni lemovi za lemljenje?

Odgovor je jednostavan: lemljenje srebrom je metoda spajanja metala koja pokazuje iznimne osobine: pogledajmo ih.

Prije svega, lemljenje je jednostavno.

Stvaranje pravilnog zalemljenog spoja, zapravo, je vrlo jednostavno, naime potrebno malo vježbanja i vještine zavarivača, a proces se također može lako automatizirati.

Lemljenje je također svestrano.

Lemljenjem je moguće ne samo da se spajanja široki spektar željeznih i ne željeznih metala, već i da se spajaju različiti metali, čak i sa vrlo različitim talištima.

Lemljenje je snažno.

Pravilno pripremljeno i izvršeno lemljenje dati će spoju visoku mehaničku osobinu, a vlačna čvrstoća spoja čak može premašiti čvrstoću baznih metala. Tako da će zalemljeni spoj gotovo uvijek biti najjači dio spojenog dijela.

Lemljenje je ne propušta.

Zahvaljujući svojim jedinstvenim svojstvima, lemljenje je optimalno odabir kad god postoji potreba da se hermetički zabrtvi, takva da je potreba u dijelovima za transport tekućina ili plinova.

Lemljenje je otporno na agresivna okruženja.

Pod uvjetom da se pažljivo odabere i osnovni materijal i dodatni materijal za lemljenje koji će se koristiti za određenu primjenu, nastali spoj će se oduprijeti napadima iz širokog spektra korozivnih medija. Spoj će također biti u stanju izdržati niske temperature ispod ništice, te povišene temperature također.

Lemljenje je ekonomično.

Pravilno pripremljeni i izvršeni spojevi zahtijevaju minimalnu količinu dodatnog materijala za lemljenje, stoga je ekonomski vrlo povoljan postupak.

Kao zaključak možemo reći da je lemljenje vrlo lagana, pouzdana i troškovno učinkovita tehnologija spajanja koja osigurava snažne i ne propusne spojeve.

Zbog tih i drugih izvanrednih svojstava, srebrni lemovi se danas koriste s vrlo uspješnim rezultatima u mnogim industrijskim sektorima.

U sljedećim postovima predstavit ćemo i objasniti osnovne koncepte i elemente lemljenja kako bismo imali mogućnost iskoristiti prednosti iznimnih svojstava, te pouzdanih spojeva.