PRIPREMA MIG-MAG UREĐAJA ZA ZAVARIVANJE ALUMINIJA

Čest problem koji se javlja u praksi je zavarivanje aluminija mig mag postupkom.

Prvenstveno je bitno da uređaj ima mogućnost zavarivanja aluminija i nešto veću snagu. Sljedeća jako bitna stvar osim samog podešavanja parametara za zavarivanje je priprema uređaja. Ukoliko taj dio nije odrađen dobro, sam postupak zavarivanja neće biti moguć i učestalost grešaka će biti velika. Nakon odabira žice i postavljanja koluta potrebno je staviti nove kotačiće dodavača žice i novu uvodnicu. Pogonski kotačići za žicu moraju biti prilagođeni aluminijskoj žici. Svaki proizvođač strojeva u svom asortimanu ima i kotačiće za pogon aluminijske žice. Nakon toga potrebne su još neke prilagdodbe zbog česte pojave zastoja i trzaja koji prave smetnje prilikom zavarivanja. Prilikom zamjene uvodnice, bilo bi dobro koristiti plastičnu, jer ona omogućuje nesmetano klizanje žice. Za vodilice žice je potrebno koristiti teflonsku ili karbonsku. Prilikom upotrebe takvih vodilica omogućeno je puno lakše klizanje žice bez zastoja nego kod spiralnih provodnica. Također je potrebno da vodilica bude dovoljno duga (izbjegavati razmak između provodnice i dizne) jer u suprotnom može često dolaziti do zastoja žice. Za omogućavanje nesmetanog dovođenja žice do električnog luka treba koristiti dizne za aluminij. Od dizni za čelik se razlikuju po malo većem zazoru između žice i dizne, tj. Većem promjeru rupe na dizni.

Nakon zadovoljavanja svih ranije navedenih uvjeta treba obratiti pozornost na plin koji koji koristimo za zaštitnu atmosferu. Najbolje je koristiti argon.

Ukoliko je postupak pripreme uređaja ispravno proveden, možete se posvetiti podešavanju parametara za zavarivanje.

Stroj za MIG/MAG zavarivanje ESAB WARRIOR 500 I CC/CV vodeno hlađenje
Stroj za MIG/MAG zavarivanje ESAB WARRIOR 500 I CC/CV vodeno hlađenje

Stroj za MIG/MAG zavarivanje ESAB WARRIOR 500 I CC/CV je multiprocesni uređaj za MIG/MAG,REL I LIVE TIG zavarivanje te za žljebljenje ugljenom elektrodom.

Strojevi su predviđeni za najzahtjevnije poslove te visoku produktivnost.HOT START i promjenjiva kontrola luka su integrirani u uređaje. U ponudi se nalaze 400 i 500 amperski uređaji.


Konfiguraciju za 500 A vodom hlađenu čine:
18323.........Stroj za MIG/MAG WARRIOR 500 I CC/CV
13898 ........Dodavač žice WARRIOR FEED 304W
18080.........Jedinica za hlađenje COOL2
15146.........Povezni kabl 1,7 m voda 19-polni
7385...........Kolica za stroj WARRIOR
5663...........Polikabl PFS 410W  4,5 m

Proizvođač
Web shop link
Vrsta objave