Novosti

RHINO J 400P
Testiranje MIG 400P RHINO J

Proba novog stroja za zavarivanje u Same Deutz-Fahr Žetelice d.o.o.

Postavljanje ograde, Berg - Njemačka
Radilište u Njemačkoj

Uspješne poslovne aktivnosti u inozemstvu u Sigmatu smo nastavili izgrednjom balkonske konstrukcije i ograde u gradu Berg, Njemačka.

Zavarivanje ESAB
ESAB prezentacija

ESAB, jedan od vodećih svjetskih proizvođača zavarivačke opreme i dodatnih materijala predstavio je u Sigmatu najvonije strojeve i opremu za zavarivanje.

Posjeta Sigmatu SBZ 2017
Posjeta Sigmatu SBZ 2017

U sklopu 9. međunarodno znanstveno-stručnog savjetovanja SBZ 2017, održanog u Slavonskom Brodu, posjetitelji i izlagači posjetili su glavnog pokrovitelja, Sigmat d.o.o.

Sigmat je predstavio svoje proizvodne mogućnosti te materijale i proizvode kojima je učvrstio mjesto vodećeg regionalnog dobavljača industrijske opreme. Uz najmodenije strojeve, smještene u 3 proizvodne hale posjetitelji su mogli vidjeti više od 6000 artikala iz bogate ponuda zavarivačke opreme.

SBZ 2017 pod pokroviteljstvom Sigmata - zavarivanje
SBZ 2017 pod pokroviteljstvom Sigmata

Glavni pokrovitelj  9. međunarodno znanstveno-stručnog savjetovanja SBZ 2017, koje se tijekom slijedeća 3 dana održava u Slavonskom Brodu, je tvrtka Sigmat d.o.o.

Prijavljeno je preko 180 sudionika iz 12 različitih zemalja, s ukupno 41 znanstveno-stručnim radom. Kao i svake godine sve je popraćeno velikom izložbom na kojoj sudjeluje 12 izlagača s najnovijom tehnologijom u području zavarivanja i srodnih tehnologija.

Opremanje škole u Norveškoj, ograda
Opremanje škole u Norveškoj

Kvalitetu i pozdanost Sigmata prepoznali su i u Norveškoj. Za potrebe tamošnje škole Sigmat je izradio i isporučio 250 m ograde te 400 metara rukohvata.

Nastavak je to aktivnosti u Norveškoj gdje posljednjih godina Sigmat ostvaruje značajan rast.

Strojarski izazov 2017, esab aparati za zavarivanje
Strojarski izazov 2017

Sigmat d.o.o. i ove godine sudjeluje na "Strojarskom izazovu", četverodnevnoj manifestaciji koja se održava od 4. do 9. svibnja na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu. Uz niz stručnih predavanja posjetitelji mogu vidjeti i što se nudi u bogatoj ponudi industrijske opreme Sigmata.

Erasmus+ posjeta
Erasmus+ posjeta

U sklopu programa ERASMUS+, najvećeg programa Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje, Sigmat d.o.o. su posjetili Colman Ledwith s irskog Dundalk Instituta za Tehnologiju, dr. sc. Sanja Knežević, dr. sc. Lena Duspara i Marko Martinović mag.ing.rač.

Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

Stalak za torte za posebne prigode! Sigmat Slavonski Brod
Stalak za torte za posebne prigode!

Mlin i pekarnica Janković u Brodskom Stupniku izradu kolača i torti podižu doslovno na novu razinu.

U Sigmatu je izrađen novi stalak za torte koji će, ne sumnjamo, uveseliti brojne mladence kao i obitelji u specijalnim prigodama.

Oprema je tu, a za umjetnost izrade slastica, kao i do sada, zadužene su vrijedne ruke djelatnica i djelatnika Mlina i pekare Janković!

Schweissen & Schneiden Düsseldorf
Schweissen & Schneiden Düsseldorf

Dio svog bogatog proizvodnog programa tvrtka Sigmat d.o.o. predstavila je na jednom od najznačajnijih sajmova u metalskoj industriji - Schweissen & Schneiden, održanom krajem rujna u Düsseldorfu.

Više od 50.000 posjetitelja iz 120 zemalja mogli su vidjeti novosti iz sektora automobilske industrije, brodogradnje, mehaničkog i instalacijskog inženjeringa, izrade cijevi i izgradnje cjevovoda, rudarstva, građevinske i kemijske industrije te proizvodnje proizvoda od metala.

Sigmat Za ljepšu svakodnevicu!
Za ljepšu svakodnevicu!

Na jednom mjestu, u Gromačniku - Sigmatova čekaonica, klupa i koš za otpad.

Kvalitetna i elegantna autobusna čekaonica uz najnovije predstavnike naše komunalne opreme - klupa Brod i Koš za otpad Sibinj.

ESAB Demobus, zavarivanje Sigmat
ESAB Demobus - zavarivanje u Slavonskom Brodu

Najnovije tehnologije u zavarivačkoj industriji, oprema za rezanje i plinska tehnika renomiranog svjetskog proizvođača opreme za zavarivanje, švedskog ESAB-a predstavljaju se u Sigmatu.
Uz demonstracije različitih tehnika zavarivanja i rezanja najmodernijom tehnologijom, predstavljen je i široki raspon dodatne opreme i materijala.

Posjeta osnovaca iz Gromačnika
Posjeta osnovaca iz Gromačnika

Učenici od prvoga do četvrtog razreda OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“, područne škole u Gromačniku posjetili su firmu Sigmat d.o.o. učeći o gospodarstvu svoga kraja.

Obilazeći proizvodne pogone firme doznali su nove informacije o tome kako nastaje proizvod i kako se različiti poslovi unutar jedne firme povezuju u procesu proizvodnje.

Suradnja s područnom školom u Gromačniku ima višegodišnju tradiciju. Sigmat su u 30 godina postojanja posjetile brojne generacije osnovaca, a firma je školu pomagala i materijalno.

Kružni tok Slavonski Brod, Sigmat
Kružni tok

Evo nas opet na kružnom toku.

Nakon građevinskih radova i malo zelenila sada već izgleda drugačije.

Uspješnih 30 godina!
Uspješnih 30 godina!

Iza nas je 30 uspješnih godina rada. Tom prigodom Hrvatska gospodarska komora dodijelila nam je priznanje.

Sigmat se, unatoč svim problemima koji su opterećivali hrvatsko kao i strana tržišta, uspješno održao sve te godine, povećavajući svoje proizvodne kapacitete uz stalna ulaganja u nove tehnologije i modernizaciju.

Postavljene nove klupe - vlastiti proizvodi
Postavljene nove klupe

Djelatnici Sigmata postavili su nove klupe u parku kod Strojarskog Fakulteta.

Dio klupa postavlja se i u Tvrđavi Brod.

Strojarski izazov u Sigmatu!
Strojarski izazov u Sigmatu!

U sklopu "Stojarskog izazova 2016." Sigmat d.o.o. ugostio je studente i djelatnike Strojarskog fakulteta iz Slavonskog Broda.
Posjetitelji su obišli radionice i skladišta uz prezentacije rada na robotu za zavarivanje, stroju za rezanje vodom, hidrauličnoj presi i plazma rezačici.

Zahvaljujući visokotehnološkoj opremljenosti Sigmata d.o.o., u mogućnosti smo pružiti studentima praktičan uvid u poslovanje i proces proizvodnje od pripreme do finalnog proizvoda.

Posjeta Voestalpine Bohler welding grupi
Posjeta Voestalpine Bohler welding grupi

U vremenu od 14.-15 travnja, 2016. tvrtka Voestalpine Bohler bila je domaćin dvodnevne posjete kupaca iz Hrvatske.

U suradnji sa Sigmatom organizirana je posjeta tvornici u Kapfenbergu u Austriji te prezentacije noviteta u zavarivačkoj industriji.

ESAB Vrhunska zavarivačka tehnologija u Gromačniku
Vrhunska zavarivačka tehnologija u Gromačniku

U proizvodnim pogonima Sigmata održana je prezentacija strojeva za zavarivanje renomiranog švedskog proizvođača ESAB.
Predstavljeni su strojevi: 1. ESAB AristoMig 4004i puls s glavom U82, 2. ESAB Cutmaster, 3. ESAB Heliarc 383 i 4. OrigoMig 4001i z glavom U6

Uz najmodernije strojeve za zavarivanje, održana je i prezentacija dodatnih materijala uz veliki odaziv predstavnika tvrtki iz metalske industrije.

Nastavak je to 30-godišnje tradicije Sigmatovih aktinosti u pružanju što kvalitetnijih usluga svojima sadašnjim i budućim kupcima.