Filter proizvoda

TIG dijelovi

TIG dijelovi

HTZ oprema

HTZ oprema

Cijena

Cijena

  • 0,00 € - 115,00 €

Proizvođač

Proizvođač

TIG oprema

Wolfram elektrode , TIG polikablovi, držači wolfram elektrode, nosači keramičke sapnice

(42 proizvoda)

Prikazuje 1-42 od 42 proizvoda

Aktivni filteri

Vrat DWT 20

Vrat DWT 20

Cijena 65,99 € (497.2 HRK)
Wolfram elektroda WP- Zelena

Wolfram elektroda WP- Zelena

Cijena Send an inquiry
TIG finger

TIG finger

Cijena 6,66 € / kom (50.18 HRK)

Wolfram elektrode , TIG polikablovi, držači wolfram elektrode, nosači keramičke sapnice

TIG oprema za zavarivanje - ponuda i cijene | Sigmat opremaZavarivanje TIG postupkom ili elektrolučno zavarivanje netaljivom elektrodom u zaštiti inertnog plina (GTAW), je ručni postupak zavarivanja u neutralnom zaštitnom plinu ili neutralnoj smjesi plinova, koji koristi netaljivu volframovu elektrodu i posebno dodatni materijal. Svojstvo ovog postupka je stabilan električni luk i visoko kvalitetan zavar, ali zahtjeva izuzetne vještine zavarivača. Iako se može koristiti za skoro sve vrste materijala, najčešće se koristi za zavarivanje nehrđajućih čelika i lakih metala. Pogodan za zavarivanje tankih limova (do debljine 6 mm), a često se koristi kod proizvodnje bicikla, zrakoplova i brodova, te kod zavarivanja u prinudnim položajima. U pravilu se volframova elektroda priključuje na (-) pol izvora istosmjerne struje, zbog znatno manjeg trošenja volframove elektrode. Koristi se pulsirajuća struja zavarivanja.

Električni luk se uspostavlja pomoću visokofrekventnog generatora (VF generator), koji se uključuje samo u djeliću sekunde, neposredno pred zavarivanje.

Nakon uspostavljanja električnog luka između volframove elektrode i radnog komada, tj. priključaka na polove električne struje, VG generator se isključuje, a postupak zavarivanja se odvija sa ili bez dodavanja dodatnog materijala (žice) u električni luk. Nakon toga sljedi taljenje ivica žlijeba za zavarivanje, odnosno ravnomjerno ručno dodavanje žice za zavarivanje u električni luk te taljenje žice i stvaranje zavarenog spoja.

Slike proizvoda koje se nalaze na stranici su informativne prirode i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.