Filter proizvoda

Vrsta brusnog materijala

Vrsta brusnog materijala

Cijena

Cijena

  • 0,00 € - 17,00 €

Proizvođač

Proizvođač

Brušenje

(81 proizvoda)

Prikazuje 1-48 od 81 proizvoda

Aktivni filteri

Rezne ploče za željezo Pegatec

Rezne ploče za željezo Pegatec

Cijena 0,73 €(5.5 HRK)

Rezne i brusne ploče, brusna tocila, brusni papir, sredstva za poliranje, dijamantni brusevi

Standardne ploče sa visokim brusnim odlikama za sve vrste brušenja.

Brusna tocila različitih dimenzija.

Za profesionalnu upotrebu pri obradi čelika.

Paste i setovi za pretpoliranje i poliranje.

Za različite vrste operacija na različitim konstrukcijskim materijalima.

Čepovi različitih dimenzija i oblika.

Rezne ploče različitih proizvođača. Isprobane i testirane univerzalne ploče posebno pogodna pri radu s metalima.

Oprema za Brušenje po Odličnim Cijenama! - Sigmat

Brušenje je postupak strojne obrade odvajanjem čestica koji skida promjenjiv presjek strugotine. Postupak se koristi kao jedan od završnih obrada, jer njime postižemo veliku točnost i kvalitetu površine uskih tolerancija.

Osnovne karakteristike strojnog brušenja su velike glavne brzine rezanja, uz male posmične brzine i alat je bez geometrije, tj. oblik alata je različit i neujednačen. Brušenje se dijeli prema kinematici (pa tako i brusovi) na: plošno brušenje, kružno brušenje i profilno brušenje.

Osnova ručnog brušenja je što jednoličnije prelaženje brusnim sredstvom po površini obratka, kako bi se dobila ujednačena površina. Osnovni alat za ručno brušenje je papirnata ili platnena traka na kojoj su nalijepljena brusna zrnca. Osim brusnih traka, brusna zrnca se mogu koristiti na više načina: kao brusna ploča, kao brusni kameni (zrnca sortirana i povezana potrebnim vezivom) i u obliku samih brusnih zrnaca koja se nasipavaju na mjesto obrade. Oblici papirnatih ili platnenih traka su: brusni papir u roli, brusni papir u listovima, brusni papir u trakama, okrugli brusni papiri (fiber diskovi), brusni papir specijalnih oblika (npr. delta brusni papir), brusni papiri u lamelnim pločama.

Sve brusne ploče se u osnovi sastoje od dva materijala: zrnca za brušenje i vezivnog materijala. Sredstva za brušenje (zrnca) mogu biti od prirodnih ili umjetnih materijala. Materijali za brušenje moraju imati dovoljnu žilavost i tvrdoću, kako bi oštrice zrnaca bile upotrebljive kao rezni alati i ujedno otporne protiv čestog loma prilikom obrade. Prirodna sredstva za brušenje mogu biti: prirodni korund, šmirak, kvarc, dijamant. Umjetna sredstva za brušenje mogu biti: karborund, elektrokorund, borov karbid, borov nitrid.

Slike proizvoda koje se nalaze na stranici su informativne prirode i mogu se razlikovati od stvarnog proizvoda.